Bu hafta sonu hem Cumartesi hem de Pazar günü yoğun bir misafir akın ve ağırlaması yaşadık. Bu yüzden Pazartesi günü geç kalkıp, öğle ye kadar dinlendik.
Pazar günü öğleden sonra haftalık olağan biçimini yaptığım çime, Pazartesi öğleden sonra ani bir kararla havalandırma işlemi yapmaya karar verdim. Haber kanallarının çoğu akşam saatlerinde etkin yağmur beklentisi ön gördüğü için işe başlarken acaba zamansız mı davrandım diye de düşünmüştüm. Havalandırma makinesi her 5 metrede bir sepetini doldurmaya başladığında sepeti iptal edip havalandırma işleminde ortaya çıkan atıkları sepet yerine, çimin üzerine dökmeye ve ortaya çıkan bu atıkları sonradan çim biçme makinesi ile toplamaya karar verdim.
Havalandırma işlemi tamamlayıp saat 19:00 a yaklaştığı saatlerde, hava aniden kapandı, şimşek ve gök gürültüsü başladı. Çim biçme makinesini formula 1 yarış arabası hızı ile sürüp yağmur başlamadan atıkları toplama yarısışına girdim ve saat 20:00 dolaylarında işi bitirdim.
Hava aşırı derecede bulutlanıp, karardığı ve şiddetli rüzgarla başlayan sağnak yağmur nedeniyle, iş bitiminde fotoğraf çekebilmem mümkün olamadı. Havalandırmadan sonraki çimin durum ve görüntülerini artık yarın görüntüleyebileceğim.
Belirttiğim nedenlerle çim biçme makinesini formula 1 hızında kullanmam nedeniyle, eşimin bana taktığı zaman zaman hitap ve seslenme tarzı olan jenitın ve portakal isimlerinden sonra meşhur formüla 1 pilotu Jackie Stewart dan esinlenerek Stewart ismine de sahip oldum.