View Single Post
Eski 15-07-2013, 20:26   #30
yigit666
Ağaç Dostu

yigit666's Avatar

Giriş Tarihi: 28-06-2009
sayın maki01 ,kışın su ılık oluyor fazla sıvı besin artıklarından arındırmak için ,yazın gerek kalmıyor hoyalara yazın haftada bir sıvı besin veriyorum ,bazen bu süre daha kısa oluyor,ayrıca iki haftada bir dış kabı yıkıyorum ,kök çürümelerini önlemek için iç kabın üzerine 10 cm kadar diatomit koyup daha sonra çelik yerleştiriyorum ,daha sonra diatomit ilave ediyorum ,çelik boyuna göre ekerken 7 cm kadar olabilir bazı ince narin türler bu ayarlamaları göz kararı ile yapıyorum , daha sonra musluk altında diatomitin her tarafında kuru kalmıyacak şekilde bulanık su akana kadar su altında tutup su berraklaşınca dış kaba alıyorum ,içine 2cm su koyuyorum ,yalnız bu ölçü ufak pet bardaklarda (çay bardağı gibi)1 cm oluyor , bu küçüklükteki kaplarda su takviyesi yazın 3 günde 1 oluyor ,ufak pet bardaklarda kök çürüklüğü yaşanmıyor , hoyalar daha çabuk gelişiyor daha sonra kalıcı saksılara alıyorum ,aleya garden'den aldığım imperialis pink yaşatamadım, sayın agozce oda yaşatamadı ,benim ikinci aldığım imperialis paul shirley rengi lila gibi o zaman sitesinde resmi vardı şimdi satmıyor ,ileride açarsa rengi o zaman belli olucak .

yigit666 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön