Olayı Türklüğe ve vatan hainliğine getirip dayandırmayalım lütfen.
Altay cevizi fidanlarını pazarlamak isteyen iki tane forum üyesi var. Bir tanesi benim sorularıma henüz yanıt vermedi, web sitesi de halen gerçek dışı bilgilerle yayınını sürdürüyor.
İkinci altay cevizi forum üyesi ise daha itidalli şekilde forumda yazılarını yazdı, diğer altay cevizi satıcısı ile ilgisi olmadığını bildirdi. Ancak yine de ikinci altay cevizi forum üyesinin adresini verdiği Sivrihisar'daki bahçeye ziyarete giden bazı forum üyelerine satışçı olarak yine birinci "altay cevizi" forum üyesinin cep telefonu verildi.
Dolayısı ile bu durum iki altay cevizi forum üyesinin her ne kadar reddetseler de ilişkili olduğu izlenimi uyandı bende. Birinci altay cevizi forum üyesi bence gerçek dışı bilgiler verdiği için tüm bu bilgi kirliliğini düzeltmediği sürece altay cevizi çeşidi gerçekten iyi bir çeşit olsa dahi bu çeşide ve bu çeşide emek verenlere zarar vermektedir ve daha da kötüsü üç kuruş birikimi olan masum yatırımcıları boş hayallere doğru sürüklemektedir.
Altay çeşidine söz söylemek için elimizde veri olması lazım, veri olmadığı sürece bizim eleştirilerimiz bir anlam ifade etmeyeceği gibi, elinde bilimsel veri olmadan küçük yatırımcıların parasına göz dikenlerin de içinin rahat etmemesi gerekir. Dolayısı ile, en azından benim eleştirim, her iki altay cevizi forum üyesinin bilgileri sunma tarzına aittir. Altay çeşidi ile elimizde bilimsel veri olursa tartışırız, ancak veri olmadığı için ancak işin pazarlamasını eleştirebiliyoruz ki, bence eleştirilerimizde haklıyız.
İnternet ortamında tartışılırken zaman zaman ortam gerilebiliyor. Bu durumlarda maalesef kısır tartışmalar, suçlamalar uçuşuyor ortada. Dolayısı ile tarzlar üzerinden vatan hainliği ilan edileceğine, sunulan verilerin hangi etik kurallar çerçevesinde verildiğinin tartışılması daha faydalıdır diye düşünüyorum.
Saygılar,
Ç.
|