View Single Post
Eski 14-07-2013, 23:46   #562
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 Mesajı Göster
sayın akçabardak bahçenize bayıldım özellikle ceylanlarınıza ben bu baharda üç tane aldım pek çiçek açmadı.birtaneside kurudu.çiçek konusunda çok acemiyim sardunya çiçeği sanıpta aldım.çok uzuyor ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler
Merhaba sevgili sümeyra47, hoşgeldiniz.
Bahçemi ziyaret etmenize memnun oldum çok teşekkür ederim, karınca kaderince elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
Ceylanlara gelince çok rahat yetiştirilen bir bitkidir. Çoğaltması ise ben ilk baharda ve son baharda bitkinin gövdesinden uygun dallarından çelik alıyorum ve dikiyorum.
Çok uzuyor diye yazmışsınız, keşke fotoğraflarını görebilseydik görmeden yorum yapamıyorum, gölgede ise uzama yapar, cinsinden olabilir diye düşünüyorum.

Bende iki tane var turuncu olan dikine büyüyor, diğeri ise yayılarak uzuyor sanırım cinsinden olsa gerek, bolca güneş alıyorlar, açan çiçekleri döküldükten sonra çiçek dalını kesiyorum yeniden tomurcuklanıp tekrar tekrar açıyorar.

Aldıktan sonra saksı ve toprağını değiştirmediyseniz eğer Eylül sonuna doğru,
Ekim gibi değiştirebilirsiniz, ilkbaharda da değiştirebilirsiniz biraz da besin takviyesi yaparsanız güzel çiçeklenirler, Size kolaylıklar diliyorum.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön