Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Teşekkürler cevap için.
Elimdeki MAP ve Potasyum nitratı nasıl değerlendirebilirim?
Yani bu mevsimde henüz üzeri meyveli örneğin, şeftali, badem, erik, armut için kullanabilir miyim?
Ya da meyvesi toplanmış kiraz vb. ağaçlar için de verebilir miyim?
Süs bitkileri ve sebzelere hangisini kullanmak doğru olur?
Bunları nasıl ve ne ölçüde kullanacağımı daha önce not etmiştim ama temizlikte atılmış sanırım, bulamadım.
|
MAP gübresi fosfor ağırlıklı bir gübre yani yeni ekilen ürünlere atılması daha doğru. Çünkü içerisinde yüksek oranda fosfor var. Damla sulama ile dekara 3 kg kullanılmalı diye öneriliyor 2 kez.
Potasyum nitrat da meyve tutan ya da tomurcuk başlangıcındaki çiçeklere uygulanabilecek bir gübre. Bu da dekara 5-6 kg öneriliyor.
Bitki başına atmayı düşünürseniz yani damla sulama yoksa. Bence bir şeker kaşığı yeter çiçek veya sebzeler için. Ağaçlar için ise 150 g civarı kullanabilirsiniz.
Sebzeler için az az kullanmak daha iyi sonuçta çok verseniz de kapasitesi kadarını kullanacaktır bitki.
Bir daha aldığınız zaman bence 18.18.18+TE içerikli olanı alın. Ben bu sene az kullandım sebzelere çok farkediyor. İçerisinde NPK+ mikro elementler olduğu için yaprak gübresine gerek kalmaz bence. Fiyatı da 80-85 tl arası. Bir çuval bir sene boyunca yeter 1 da yere.
Saygılar.