View Single Post
Eski 12-07-2013, 13:47   #19
Mercani
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rabıya Mesajı Göster
ben pazardan yeni bir civciv aldım.. annanemin dediğine göre civciv yeni doğmuş 1.2 günlük.civcivi ilk getirdiğimde yürüyemiyordu.ama sonra yürümeye başladı. sabah kalktığımda kutusunda oylece hareketsiz yatıyordu.evin içi çok soğuk.. hemen sobayı açtım ve civcivi ısıtmaya başladım.. sıttıkça canlanmaya başladı... bırakıp okula gittim geldiğimde gayet iyi bi şekilde bahçemizde geziyodu.. ama aksam oluyo . yarın sabah gene aynı şeyleri yaşamak istemiyom.. ne yapmalıyım...
Soru üzerinden bir küsür sene gecmis ama belki ayni soruyla basliga gelip cevap bulmak isteyenler olabilir. Mart gibi soguk bir zamanda 2 tane civciv aldim. Gündüz cok soguk degilse hava günes gören pencere önlerine koyuyordum, kutu ici sicak oluyor. Daha sonra bizler yatana kadar elektrik sobasinin yanina koydum, yere de bez seriyordum geziyordu onlar bir güzel, tabi sürekli gözetim altinda kalacaklar ki sobaya yanasmasin yavrular.biz yattiktan sonra da sicak su torbasina koyuyordum kaynar suyu üzerini de bezle kapliyordum ki ayaklarini yakmasin. Sabaha karsi yine de soguk oluyordu bir hafta uyanip kontrol edip yeniden su koyarak idare ettim yine de üsüyordu bebeklerim.

Bu sirada bu forumun sayesinde kutuya ampul sallandirmam gerektigini ögrendim. Elektrikcide 1 metre kabloya duy ve ampul taktirdim. Bir daha üsümediler gece gündüz acik kaldi, havalar isinmaya baslayinca isiklarini yavas yavas azalttim.

Bu arada yine bu forumda okuduguma göre duy plastik olmamaliymis, yanabilirmis vs. ki benimki de patlayip sigortayi attirmisti. Daha kötüsü de olabilirdi, evde yokken yangin cikabilirdi Allah korusun. Saniyorum seramik duylar varmis. Buna özen göstermek gerekli.

Mercani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön