View Single Post
Eski 12-07-2013, 11:20   #931
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Sayın TaşevliBahçe, bugün bahçenizi dolaşma fırsatını bulduğum için mutluyum.
Ellerinize sağlık, ağaçlarınız da sebzeleriniz de meyveleriniz de çok bakımlı ve güzel.
Patlıcanlarınıza imrendim diyeceğim ama eşim duymasın. Ben patlıcan yemeklerini pek sevmem, kızartmasını yapar, salatasına bayılırım. Diğer türlerini hep ess geçerim, eşim de aksine sever. Ama inanın o seviyor diye yaptıklarım da nedense pek lezzetli olmuyor, acaba patlıcanlar da sevmediğimi seziyorlar mı ?

Çok haklısınız; biberler topladıkça daha da çok döküyorlar. Biz de köydeki her haneye dağıtır olduk.

Üzümleriniz inşallah çok güzel olur. Biz bu konuda bayağı başarılı olduk, her sene çok fazla ve nefis üzümler alıyoruz.
Karabakkal dedikleri kuşlardan illallah demiştik, dediğiniz gibi ilk ve en güzel olmuşları hemen keşfediyorlar ve siz uyandığınızda meyvesiz salkımları buluyorsunuz.
Bahçemizde 77 kök, çeşitli üzümümüz var. Sizin gibi direkler arası 3 sıra tel gererek sardırdık. Kuşlardan korumak için de üzerlerine balık ağı gerdik. Ağ üzümlere değmiyor ve bayağı yüksek, içinde rahatça dolaşıyorsunuz. Kuşlardan ancak bu sayede üzümlerimizi kurtardık.

Duyduğuma göre Gönen'in Bostan Patlıcanı meşhurmuş. Yöresine göre Topan veya Top patlıcan da deniliyormuş.
Eşim, belki aşka gelir de pişiririm diye ekti galiba.
Sizin bahçenizde görmedim, tohumundan isterseniz gönderebilirim.

Bu güzel bahçede huzurla, sağlıkla, sevdiklerinizle beraber mutlu günler geçirmenizi dilerim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön