View Single Post
Eski 11-07-2013, 21:56   #3733
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Pembe monardanızı görünce çok sevindim. Demekki benimkide böyle gürleşecek. En az rudbekyalar kadar gösterişli.

Zinnialar çok güzel açmışlar. Pastel renkleri nedeniyle onları bende çok seviyorum. Tabi birde uzunca bir süre çiçekli kaldıkları için. Aslında her sene aynı yerlere dikiyorum. Tohumlarını almasam, dökülenlerden çıkanlar yeterde artar bile. Bu sene almayı düşünmüyorum. Başka yere dikecek bile olsam, bulunduğu yerden söküp şaşırtabilirim.

Lilyumlar ve clematisler sizi beklemişler.

Sevgili Zeki Yağlı' da ne ilginç bitkiler varmış. Hepsinide İstanbul koşullarına uygun olanlardan seçmiş alırken. Malum onları hep yurt dışından temin etmiş. Sağolsun herkesle birşeyler paylatı. Sizdeki sarı çiçeklide çok hoşmuş.

Hepsi bir tarafa, kirazlarınıza bayıldım. Bizim buralardaki yeşil, herkesi kıskandıracak nitelikte ama maalesef erik,elma ve şeftali dışında mevsim meyveleri pek olmuyor. Özellikle Kiraz, vişne, kayısı hatta nar. Sanırım nisan ayında, her gece ağaçlar üzerindeki çiçekleri sürekli ıslak tutan çiğ ve sis tozlaşmayı engelliyor. O nedenle meyve tutmuyor. 6-7 metre boyundaki kayısıdan bir tek geçen sene 7 tane meyve yedik. Bu sene iki ağaç kirazdan 2 tane kiraz yedik. Narlar, limon kadar olup kararıyorlar.
Onun için sizin kirazlar üstüne bunca laf ettim. Afiyetle yiyin. Allah nazardan saklasın!

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön