View Single Post
Eski 28-04-2013, 23:10   #1
zebra
Ağaç Dostu
 
zebra's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2013
Şehir: Fransa
Mesajlar: 252
Talking Nasil bir paleti parcalari ayirabiliriz?

Merhaba arkadaslar,

Bu aralar kendime bahcede ufak bir alan olusturmaya calisiyorum. Cardak gibi, yerde oturulacak ama ustu acik ve etrafi ciceklerle cevrili bir alan. Yabanci internet sitelerinde dolasirken, birkac site gozume carpti ve insallah onlara bakarak, kendi projemi uygulamaya soktum.

Bu arada daha ufak sekilde kendi tahta saksilarimizi 0TL'ye imal edebilecegimizi ogrendim. Ne yazik ki siteler yabanci ama semalara bakarak anlasiliyor (ya da ceviri programlari ile daha detayli bilgi alabilirsiniz). 0 TL'ye imal etmek icin, bedavaya tahtaya ihtiyacimiz var. Ben de bu sekilde "nasil bir paleti parcalari ayirabiliriz" ve "bedavaya tahta bulma" sorularina yanit vermek istedim. Altta kaynak siteleri bulabilirsiniz.

Ilk once 5 malzemeye ihtiyacimiz var. Eldiven, saglam buyuk tornivida, orta boy cekic, testere (civileri kesmek icin) ve palet.

Oncelikle eldivenleri isinizi bitirinceye kadar cikarmayin lutfen. Cunku keseceginiz civilerin hepsi kuflu olacagi icin, batma ya da kesme durumunda kotu sonuclar dogurabilir. Ikinci fotografta goruldugu uzere torniviyi cekic sayesinde iki tahta arasina sokuyoruz ve iki tahta arasini acmaya calisiyoruz (Saga-sola, ustte-altta oynatarak). Eger paletleriz islak ve yeterince kalin degilse, kirilma olasiligi var, bu yuzden tornivadayi fazla zorlamaya gerek yok.

Testerenin rahatlikla hareket edebilecegi aralik acildiktan sonra, testeremizi bu araliga sokuyoruz ve civileri kesiyoruz. En son fotografta da gordugunuz uzere elde edilen tahtalar.

Tabi ki elde ettigimiz tahtalar yapi malzemeleri magazalarinda gorduklerimiz gibi kaliteli ve albenili degiller ama 0 TL'ye ihtiyacimizi rahatlikla karsilayacak turdeler. Ben bu tahtalari baska islerde kullanacagim. Saksi yapmak isteyen arkadaslar, alttaki kaynak sitelere baksinlar, buyuk olasikla cizimlerden anlayip, kendi 0 TL saksilarini yapabileceklerdir. Hepimizi kolay gelsin.

Kaynaklar :

* Fabrication de bacs à fleurs - L'atelier de Zep

** Fabriquer un bac à fleurs pour moins de 5 euros

*** Jardin Boulay: fabriquer notre propre bac a fleur

**** Fabriquer une jardinière en bois de 1.20m et plus

Eklenen Resimler
     
zebra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön