Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Merhabalar...
Taklitler asıllarını yaşatırmış
Eklenti 424864
Rengarenk açtılar, 50 kökten fazla, gelen geçen tohum istiyor.
Bazıları da "ben tohumdan yetiştiremem, sen yetiştirdiğin fidelerden bir kaç tane versen" diyor, yok ya 
Hazıra alışmışlar tabi.
Evet Orhan bey, bu güzel bitki ile beni kavuşturduğunuz için yeniden teşekkürler.
Sizin bahçeye gelince, beş yılda benim oniki yılda yapamadıklarımı yapmışsınız.
Siz vangelyayı budadığınızda içim sızlamıştı, gördüm ki yeniden çiçeklenmiş.
Monarda çok dekoratif bir bitki, bende de pembesi var, yapraklarının kokusuna bayılıyorum.
Örümcek çiçeği de çok güzel olmuş, bendekiler tomurcukta, kışı atlatabilir mi bilmiyorum.
Malabar ıspanağını fotoğraflamayı unutmuşum, ama sizdeki kadar geliştiler.
Yalnız, anlayamadım, sadece dört kök çıktı, diğerlerini böcekler mi yedi acaba?
Son olarak kelebek çalınızın nazlı duruşunu çok beğendiğimi söylemeliyim.
Ellerinize sağlık.
|
Adalet Hanım;
İnanın kendi bahçemde görmüş kadar mutlu oldum. Zira sizden gelen bir çok tohumlada (daturalar gibi.) çok güzel çiçeklerlede ben tanıştım sayenizde. Çokta güzel bir öbek oluşturmuşsunuz. Böyle toplu oldukları zaman daha gösterişli oluyorlar. Güle güle sefasını sürün.
5 yıla çok şey sığdırdığımın farkındayım. Çünkü ben biraz geç kalmıştım. Acelem o yüzden.

Evet evet! Vangelya geçen yaz boyuncada çoğunlukla çiçekliydi. Emin değilim ama galiba, bu çiçeklenme sonrası hemen budamanın sonucu. Şu anda dahaçok çiçekliler. Giderekte çoğalıyor.
Monardayı Sayın zeki Yağlı sayesinde bu yıl tanıdım. Çok beğendim. Sağolsun.
Örümcek çiçeği ve Malabar ıspanağıda çok enteresan çiçekli bitkiler. Onlarıda seviyorum. Malabar ıspanağının istisnasız çimlenmesi gerekir. Daha sonradanda çıkabilir. Pek böcek yiyeceğini sanmıyorum...
Siz birde duvardaki güllerimi budayıp attığımdada üzülmüştünüz. Aslından bende üzülmüştüm ama budamam gerekiyordu. Şimdi onlarda yeniden duvarı süsleme gayreti içindeler. Yeni sürgünlerin uçlarıda tomurcuklarla dolu.
Geçen yıl, ''pas hastalığı'' nedeniyle çiçeklerini göremediğim glayöller, açmaya başladılar. Şimdilik kırmızı ve vişne renkleri açıyor. Yakında diğer renklerde arz-ı endam ederler inşallah.
Adalet hanım; Ziyaretiniz için teşekkür eder, selam ve sevgilerimizi iletirim. Sağlıkla kalın.