View Single Post
Eski 08-07-2013, 21:38   #583
aigneis
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Eğer koku yok ise ve mor bir çiçek açarsa adını bilmediğim bir yabani ot olabilir. Mercanköşk mutlaka kokuyor. Melissa (oğul otu) gibi o da kokulu. Melissa çıkmış ise farklı da olsa onun gibi kokulu bir bitki. Miskotu (ayvadana ) aynı şey değil. Ben de internetten araştırınca bir yerde aynı olarak yazılmış olarak gördüm. Halk arasında ayvadana olarak bilinen civan perçemi (Achillea millefolium hakkında sitede burada bilgi var. http://www.agaclar.net/forum/tibbi-i...kiler/2577.htm
Ben pembe kırmızımsı olanları tohumdan yetiştirmek istemiştim. Çimlenmelerine rağmen öldüler. Doğal ortamda bulursanız sarı ve beyazın çeşitli varyetelerini biraz almanız yeterli. Kışın ölmezler. Her yıl çıkar dururlar.
Çok ilginç çünkü sadece tohumları ektiğim yerde var. Bugün yakından baktım 9 10 tane çıkmış. Bahçenin başka hiç bir yerinde yok. Ayrıca yapraklarının şekli, ince ve tüylü olması, alternat çıkması ve damar yapısı internette tarif edildiği gibi. Bir kaç sitede yabani oreganonun çok az **** hiç kokusu olmadığı yazıyor. Oregano vulgare yemeklik değildir daha çok medikal amaçlıdır diyor. Bazı yerlerde de genç yaprakların kokmadığı büyüdükçe kokmaya başladıkları yazıyor. Ben tohumları zengarden'dan almıştım. Oraya mail attım. Bakalım ne diyecekler.

Beyaz Civanperçemi bende var. Geçen sene tohumlarını saksıya ekmiştim. Ama 50 metrekareyi kaplayacak kadar tohumu küçük bir saksıya ektiğim için başarılı olmaz düşüncesiyle hiç bakmadım. Ankara kışını karlar altında dışarıda geçirdi. Baharda bahçeye aldım ve çoştu. Her sabah çiçek ve yapraklarının çayını içiyorum. Ben kestikçe o yeni çiçekler açıyor Harika bir bitki. Eğer isterseniz bu sene alabilirsem tohumlarından gönderirim.

aigneis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön