View Single Post
Eski 08-07-2013, 19:15   #16
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Sayın hdoğan, öncelikle bahçe sayfan hayırlı uğurlu olsun, iyi paylaşımlar dilerim,

Kök gelişimini iyi yapmış ağaçlara yapılan aşılar doğal olarak güçlü filizlerde yapmaları gayet doğal ve normal bir şey,

Genel olarak
Budamaların ya da tepe vurulmasının bu mevsimde yapılması uygun değildir, fakat sizin durumunuz ya da benzer durumlarda tepe vurulması yapılabilir.

Aşı yapılan anaç güçlü bir kök yapısından dolayı iyi, dinç, uzun filizler verir, bu filizler rüzgarlardan dolayı yaprak ağırlıklarından kırılabilir, bu gibi aşılar bir iki yıl hereklerle desteklenmelidir.

Name:  Resim 048.jpg
Views: 11442
Size:  73.8 KB

İki ağaç da aynı ağaç iki resim arasında tam bir ay var.

Name:  Resim 012.jpg
Views: 10990
Size:  57.3 KB

Aşağıya sağa sola sarkan dallar kesilmemelidir (mart budamasında kesilmelidir) mümkünse bu dallar yukarıya doğru hereklerle desteklenip bağlanmalıdır.

Bazı durumlarda ne kadarda desteklesekte aşılar çok dinç gidiyor up uzun dallar oluşturuyorsa bunları hereklesekte korumak oldukça zor, hem upuzun bir dal olmaktansa tepesini vurup aynı yıl yandallarını oluşturmuş oluruz, (böyle bir durumda haziran ayına kadar tepe kesimi yapılabilir) haziran ayından sonra kesim önermem.
Bu gibi ağaçların sulamalarıda diğerlerine göre erken kesilmeli ki, genç sürgünler pişkinleşip kışa girsinler donlardan etkilenmesinler.

Sözü geçen konuyla ilgili benzer bir durumu önceki sene bir fidanıma uyguladım, fidan güçlü bir şekilde uzuyordu haziranda tepesini kestim ve aynı yıl yandallarını oluşturdu, aradaki farkı görmeniz açısından resimlerini koyuyorum

İkiside aynı yılki fidan üstteki tepesi vurulmayan alttaki tepesi vurulan fidan.

Name:  Resim 062.jpg
Views: 8414
Size:  72.9 KB

Name:  Resim 063.jpg
Views: 8599
Size:  70.5 KB

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön