Ben once cimlendirip fideleri guclendirdikten sonra yerine almayi tercih ediyorum. Ozellikle marul fideleri yagmur yagdiginda kolaylikla telef olabiliyor.
Bir de kac tane tohumun cimlendigini bildikten sonra ekimi planlamak daha kolay oluyor. Yerine dogrudan ekseniz, cimlenmeyen tohumlarin bulundugu kisimlar bos kalacak. Oralara tohum ekseniz bu sefer de onceden ekilenler sonradan ekilenlerin alanini isgal edecek. Bir de surekli yemek istiyorsaniz iki haftada bir ardisik sekilde cimlendirmeye devam etmenizi oneririm. Tom Thumb tek kisinin tek ogunde yiyebilecegi buyuklukte bas verir, dolapta saklama sorunu da daha az.
Daha buyuk cesit olarak da yerli tohumlarimizdan Yedikule var, henuz denemedigim icin sicaklik dayanimini bilmiyorum ama cok ekilen bir cesittir. Yedikule'ye benzeyen yabanci cesit de Parris Island Cos'tur. Bu da tohuma gec kalkar, sicaklik dayanimi iyidir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay
Cok tesekkur ederim sn.birnefestoprak.Zaten paziyla aram oldugundan degil bahcedeki goruntusune vuruldum swiss chard'in  )
Bu sebzeleri direkt yerine mi dikmek lazim. Viyol sonrasi sasirtmaya uygunlar mi?
|