View Single Post
Eski 07-07-2013, 19:15   #356
akgül
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-01-2013
Arkadaşlar 2 gün önce elime 2 paket vilmorin marka kaktüs tohumu geçti.Üzerinde karışık tohum yazıyor ve ben fırsat bulup bugün ektim.Kullandığım karışımda torflu toprak,dişli dere kumu,Quartz kumu vardı.En alt kısma drenaj için çakıl taşı koydum.Onun üzerine torflu toprak+dişli dere kumu+Quartz kumu karışımı var.En üst kısma ise sadece Quartz ve dişli dere kumu koyup tohumları üzerine rastgele serptim.Yaklaşık 300/350 tohum kadar tohum vardı 1/4'ünü ektim-diktim.Üzerini kumla **** başka bir materyalle örtmedim.Sadece bir tahta parçası ile çok az bastırdım.tohumların yerine oturması için.En başta malzemeleri yıkayıp dezenfekte ettiğim için(mantar ilacı kullanmadım.Sadece kaynar suyla güzelce yıkadım.) yeterince ıslaktı zaten,bende o yüzden bir daha sulamadım ve üzerini defter kaplamak için kullandığımız o kapla güzelce örtüp bantladım.ara ara açıp havalandıracağım için üzerine delik açmadım sadece altındaki drenaj delikleri var.
Şimdi size sorum şu eksik olan birşey var mı **** bu olmamalıydı dediğiniz birşey?Bu konuda acemilikten biraz daha geri seviyedeyim o yüzden yardımlarınıza çok çok ihtiyacım var.Birde bu ışıklandırma olayını yapamayacağım.Sizce ışıklandırma yapmadığım için toumlarda çıkma şansı düşer mi **** tohumların çıkmama olasılığı var mı?Şimdiden teşekkürler.

akgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön