Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak
Sn Guler,
Bu kadar salataligi kac kok bitkiden elde ettiniz acaba? Ne kadar bereketli  Kabaklar da Sakiz Kabak sanirim...
|
Sayın birnefestoprak, sebze bahçesindeki tarhların boyu 10m. Bir tarha iki sıra sebze ekiyoruz ortasından da damlama hortumu geçiyor. Toplam 30 kök salatalığımız var ve günde 70-80 tane salatalık alıyoruz.
Bu ara yemeklerimizde salatanın yerini cacık aldı, bol bol cacık yapıyoruz. Sabah kahvaltısında da çıtır çıtır salatalık yemek de hoşumuza gidiyor. Yani 10 tanesini biz tüketiyoruz, 45-50 tanesini de konu komşuya veriyoruz. Zamanım olursa da turşu yapıyorum.
Çok sevdiğimiz bir arkadaşımız da heveslendi ve 9-10 kök salatalık ekti, üzerinde çokça çiçek var ama bir türlü meyveye dönüşmedi. Gelip, gidip onları kontrol ediyor.
Ben de dün hiç üşenmedim bizim salatalıkların 7-8 cm boyunda olan nisbeten ufaklarından on tane kopartıp, yeşil iplikle onların boylu fidelerine salatalıkları bağladım. Saat sabahın yedisi gibi, onlar zaten dokuzdan erken kalkmazlar.
Balkondaki masalarının üzerine de 15 tane koydum.
Öğlene doğru eşi koşarak geldi " Güler.. Güler bizimkiler de meyve verdiler, sağol sen de masaya koymuşsun" dedi.
İçimden gülmek geliyor ama belli etmedim, daha anlamış değiller, yarın kopartmaya kalkınca iş anlaşılır, eğer o zamana kadar Oğuz söylemezse tabii.
Kabaklar da dediğiniz gibi sakız kabağı, o kadar hızlı büyüyorlar ki şaşırıyorum.