Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi humay
Merhaba, lütfen yardım!!
50 kadar çeşitli tohumdan çimlendirme deneyimimden bir tek bunu yaşatabildim
lakin ona nasıl bakacağım bilemiyorum kapalı ve öğleden sonra güneş alan balkonumda sürekli açık havada duruyor. ve toprağı kurudukça içme suyuyla
azıcık suluyorum, gerisi için ne yapmalıyım?? benim için çok değerli ve hayalim
onun bir bonsai değil büyüdüğünde kocaman ulu bir ağaç olması için doğasına yerleştirmek..
|
Merhana sn humay,
Aramıza ve bonsai dünyasına hoş geldiniz.
Tohumdan veya çok küçük bir fidandan başlayarak onu bonsaiye doğru giden yolda eğitmek daha gelişmiş bir adayla başlamaya göre daha fazla sabır istiyor orası bir gerçek ama elbette değer olarak da daha değerli olduğunu da söylemek gerek.
Tohumdan başlamanın en büyük avantajı ise adayınızı istediğiniz tarza göre tamamen kendinizin terbiye etme imkanınız olması.
Bu sebeple size öncelikle elinizdeki türün bakımı ile ilgili tüm bilgileri öğrenmenizi ve bitkinizi buna uygun olarak ve mümkün olduğunca geniş bir saksıda veya bir bahçede büyütmenizi tavsiye ederim, tabi bu büyüme aşamasında bitkinizi hangi tarzda eğitmek istiyorsanız ona uygun şekil verme işlemlerine de daha küçükken başlamanız iyi olur.
Bonsai bölümüzde gerek tarzlar konusunda, gerekse şekil ve biçim verme teknikleri konusunda bolca bilgi var, bunlara şimdiden göz atmanız da iyi olur.
İlerleyen aşamalarda adayınız için bir de başlık açarsanız, gelişimi esnasında tüm arkadaşlarımla beraber yorumlarımızla ve tavsiyelerimizle size yardımcı olmaya çalışırız.
Başarılar dilerim.