Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan
Oya ağacı amcamlarda da var onlar çok sert buduyorlar ama yine de açıyor. İnşallah sizinki de açar.
Zinniaları biraz daha seyrek ekseydiniz daha güçlü olurdular. Ben seyrek dikiyorum hem bitki hem çiçekler daha iri oluyor. Bende pembe var sadece bir de bu sene bir tanesi kırmızımsı çıktı ama buruşuk açtı.
Sizin aslanağzılar bodur. Benim gördüğüm daha kısa ömürlüler normal aslanağzılara göre. Çiçekleri bittiği zaman tohum istemiyorsanız bitmiş çiçekleri budayın bir daha açsın. Ben ilk diktiğimde tek dal vardı üzerlerinde şimdiçok güzel dallandı.
Yıldız çiçekleri tohum vermiyor burada, gerçi çoğu tür süs bitkisi bizim burda tohum bağlamıyor pek.
|
Sayın hdoğan, teşekkürler; oya ağacım 4. sene olacak inşallah 3 senedir garibim mantarla boğuşuyor. Bu sene mantarlanmadan önce ilaçlayacağımı öğrenmiş idim fakat ağacı budadılar, son durumu gördüğünüz gibi. Çiçek açacak mı ben de merakla bekliyorum.
Geçen senelerde sadece bina önü ve arka bahçede yuvarlak tarlamla uğraşıyor idim fakat bu sene ağaçlar.net takip ede ede daha bir fazlalaştırdım alanları onun için de fazlaca zinnialara ağırlık veremedim yoksa bina önü, diğer blok önü hep zinnia ile doluyor idi. Şimdi ektiklerim de kendimce seyrelttiğim dediğim zinnialar.
Hem bodur, hem de uzayanlardan aslanağızlarım. Sarı aslanağzımı unutmuşsunuuz. Daha tohumdan çıkanlar var ama onları şaşırtamadım.

Tabi bu son fotoğraftakiler üçüncü çiçekleri. Devamlı çiçekleri solanları yoluyorum. Şimdilik!..
Yıldızları tohumdan yetiştirdim fazlaca başarılı olamasam da tohumdan fidelemekte diğer çiçeklerde yıldızlarda çok başarılı idim. Maşallah!.. Ama gelin görün ki çoklar diye onları da dağıttım isteyenlere. Böyle güzel olacaklarını bilse idim kesin onlardan da bir öbek yapardım.

Tüh!.. Çok pişmanım çok...