Arkadaşlar boşuna birbirinizi kırıyorsunuz,
Alıntı:
ben deneme amaçlı 6 tane aldık eğer bizim topraktada oradaki gibi uyum sağlayıp tutarsa ve söylenildiği gibi ürün verirse 150 kg değilde 90 kg verse dahi helal olsun derim,
|
Bırakın vereceği kilogramı, aldığınız fidanları mutlaka salkım ceviz diye aldınız, bir tanesi salkım ceviz çıkarsa çok şanslısınız demektir, iki tane çıkarsa süper şans.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hayali_26
Arkadaşım bende gittim gördüm cevizleri, ceviz meyveden dolayı büyüyemiyordur o yüzden cevzi ağacı kendine gelsin büyüsün kuvvetlensin diye meyveleri toplamış olamazlarmı? O kadar meyveyi görmüşlerde o kişilerin o meyveli ağaçtan çoğaltabileceklerini mi düşünemişler. Lütfen biraz emeğe saygı bu ceviz türünü çoğaltıp yurt içine yayılmasını sağlarsak ülkemize katkısını düşünelim çamur atmayalım lütfen
|
Söylemlerinizde haklılık var, bir ırkı aşı yoluyla doku kültürüyle çoğaltılabilir fakat, Bir şeyleri görürken (Ya da bir şeyleri gözünüze sokerken) bir şeyleri gözünüzden kaçırıyorsunuz, ekilen ve satılan fidanlar tohumdan ekilen fidanlar,
Gittiğinizi gördüğünüzü söylüyorsunuz, peki, onlara sordunuz mu, ben 100 fidan alsam cinsine doğru çıkma garantisi verebiliyorlar mı? 100 bırakın beş fidanın garantisini veremezler.
Peki neye istinaden 25tl den fidan satıyorlar?
Bir kere burada sorulan sorulara cevap vermeliler, sorduğum hiç bir soruya cevap vermediler, sizler niye birbirinizi kırıyorsunuz ki. Çıksınlar sorulan sorulara kendileri cevap versinler, Ben buradan fidan alacaksam önce sorularıma cevap almalıyım, var mı verecek olan, buyursun. Konuşalım....
Güzel ülkemde bir şeyler oluyorsa ben bundan sevinç gurur duyarım, Amma çakallara da yem, alet, olmam.