Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik
sevgili Meyvelitepe olayı "oruç"la örneklemeniz tarıma dogmatik bir bakış olmuş.. bense şöyle bakarak sormuştum acizane ve nacizane..
kortizon kötüdür, öyle bilinçsiz keyfi yüksek dozda kullanılırsa.. bağışıklık sisteminin içine eder, kemik erimesi yapar vs vs.. ama...kimi zaman ölümcül vakalarda hayat da kurtarır. bilinçli ve makul dozlarda kullanıldığinda izi kalmadan bir çok derde iyi gelir.
kimyasallara karşı olmasam bunca dertle uğraşmaz basardım ilacı kalsiyumu bor'u. sabahın köründe arap sabunlu sularla yıkamazdım aylardır gözüm gibi baktığım biberleri domatesleri.. sizden fikir alma ihtiyacı hissetmezdim...
|
Tarıma dogmatik bakmak gibi bir niyetim ve isteğim yoktur. Sonuçta neyi nasıl yapacağına herkes kendi karar verir. Ancak geçmişte kaptan vs. kullanılmış sebzelerin, ilçe tarımın az kalıntı bırakır dediği ecis, decis vs. gibi şeylerin kullanımını doğal tarım prensipleri içinde ve organik kabul edenler, dahası bu şekilde önerenler olduğunu gördük.
Uygulamada elbette herkes kendi tarzını kendi belirler. Özellikle de kendi yediği bir şeyi yetiştiriyorsa kimsenin söyleyecek bir şeyi olamaz. Ancak yapılanın isimlendirilmesinde asgari tanımlar vardır ve bunların esnetilebilmesi pek mümkün değildir.