View Single Post
Eski 03-07-2013, 07:43   #3198
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sayın Orhan Özbilgiç; maşallah bahçe coşmuş, çiçekler harika olmuşlar... Cosmos tohumu alıp ekmiş idim hiçbirşey çıkmadı, başaramadım... Bahçe biblolarınız çok güzel çiftçi aileye bayıldım, harikalar... Yıldızlarınız çok güzel çiçeklenmiş, tohumdan ekmiş idim ben de fazlaca filizlendirebilmiş idim fakat gelen aldı, giden aldı bana pek birşey kalmadı, şimdi sizin yıldızları görünce de pişman oldum. Acem borularınızın yeri de kendileri de çok güzel olmuş. Vangelyanın tekrar çiçeklenebileceğini bilmiyor idim, neden benim vangelyamda yeniden çiçek yok. Lantana; bendeki bodur mu acaba? Çünkü sizinkiler gibi çalı şeklinde olmuyor. (Onun için de kızayım.) Lantanalar, zinnialar, küpeli, geveze kuşunuz serçecik, begonyalar, kozmozlar, yıldızlar çook güzeller çok. Ellerinize, emeklerinize sağlık...
Merhaba YeniGine;
Evet bahçem iyiden renklenmeye başladı.
Cosmoslar geçen yıldan tohumları dökülenlerden değil. arada onlardanda çıktı. Çoğunu söküp attım. Bunlar geçen yıl, bir uzak komşuda görüp tohumunu aldıklarımdan. Bu tek renk. Adını ''Bu bitkinin adını biliyor musunuz?'' başlığından sorup öğrendim. Kadife çiçeği gibi yaprakları var.
Yıldızlarımın bir kısmı kışı toprak altında geçirdiklerinden midir, nedendir? Çürüyüp çıkmadıllar. 20 ye yakın yumrunun sadece 9 tanesi çıktı. Üçünü nisan da Tekzen ve Bauhaus'tan alıp, getirip diktim. Toplamda 12 taneler.
Acem borularımın yerlerini bende seviyorum. Evden oldukça uzakta olması çok iyi. Malum çok saldırganlar.
Vangelya geçen senede yaz boyu sürekli çiçeklenmişti. Bu sene budadıktan sonra yine başladı. Yanına birde pembe çiçekli-alacalı yapraklısını satın alıp diktim.

Name:  139-147.jpg
Views: 470
Size:  70.8 KB

Gelecek yıla dahada büyüyecektir. Birde çelikten yetiştirdiğim pembe-beyaz çiçeklisi var. O da henüz küçük. Üç çeşit oldular.

Lantananız bodur olabilir. Yoksa çok arsız bir bitkidir. Hızla büyür ve yayılır.

Beğenileriniz için teşekkürler. Selam ve sevgiyle.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön