View Single Post
Eski 03-07-2013, 06:42   #303
ncp1963
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tasci Mesajı Göster
Sayın ncp1963,

Tavsiyeniz, dost acı söylermiş gibi oldu. Ağacın tamamen kesilmesi gerekir, dediğinizde geriye dönüşü olmayan bir durum. Buna hemen karar vermek zor.

Kanser hastalığı aklıma geldi. Bildiğim kadarıyla kanserli bölgeyi vücuttan kesip atıyorlar, böylece diğer taraflara bulaşmadan tedavi ediyorlar.

Belki daha fazla bilgi teşhis için yararlı olur.

-Bu kış havalar soğuk geçmedi.
-Uzun süreli su stresi derseniz, bu sene bol yağışlı geçti.
-Mart ayında budama yaptım, bordo bulamacı attım.
-Toprak zayıf olabilir. Toprak analinizi yaptıramadım, mayıs ayında 18-18-18 gübre verdim.
-Geçen sene ağaçlarda yaygın şekilde antraknoz vardı. Ziraat mühendisinin bilgi dahilinde bakır içerikli ilaç attım. Ayrıca manocep attım.

Forumdan(agacalar.net) aldığım desteği ilçe tarımda çalışanlardan alamadığım için orayada gitmek istemiyorum. Yine buradan gelecek çözüm önerilerini değerlendireceğim.
bahsettiğim bahçede bir ağaçta başlayıp şu anda bahçenin neredeyse yarısında var alan yaklaşık 50 dekar varın ağaç sayısını siz hesaplayın.

bahçe sahibi arkadaşın numune göndermediği baş vurmadığı kaynak kalmamış durumda. çözüm yok, oda ilk başlangıçta ağacına kıyamamış ziraat mühendisi arkadaş yanımda ben sana ilk başta o ağcı kes yak demedimmi dedi adamcağız haklısın dedi, şimdide söylüyorum hasta tüm ağaçlarını kes dedi tabi arkadaş yine mücadeleyi seçti uğraşıyor ama sanırım başaramayacak. bulaşıcı olduğu için uzun süredir bahçeye gitmiyorum

gittiğimde izlenimim, zaman içinde ağacınızın hasta olan kısımda kabuğunu nokta nokta kahverengi siyah noktalar kaplayacak kuruyacak kabuk gövdeden ayrılacak siyah su akıntısı bu aylarda azalarak devam edecek baharda daha çok olacak.

eğer aynı şeyden bahsediyorsak mutlaka deneyimli bir ziraat mühendisi bulun ve ağaçlarınızı gösterin. ve lütfen kes derse hiç tereddüt etmeden kesin.

acele edin gerçekten bulaşıcı,diğer ağaçlarınzı kurtarın

acilende toprak ve yaprak analizi yaptırıp ağaçlarınıza ihtiyacı olan bitki besin elementlerini vermeye başlarsanız siz kazınırsınız..

kendinizden örnek alın vitamin eksikliği yaşadığınızda vucudunuz nasıl savunmasız zayıf düşüyor, aynı şeyin ağaçlarınızda olacağını lütfen unutmayın.

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön