Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berçin
Arkadaş,harikasın yazdığın sözler seninle değilde,anlattığın bitkilerle konuşuyormuş gibi hissettiriyor...Lablab purpureus'un tohum keseleri bu günün modası portföy çantası gibi çok şık,kokulu bezelye çiçeği,kına ve begonya da iyi konuşmuş hani...  ))
Tırtıl bu sene ortak dert sanırım,bırak bizim gibi balkon teras sahiplerini koca fındık ve sebze bahçelerini mahvetmiş...İzlediğim kadarıyla denize kıyı veya yakın bölgelerde daha yoğun...Geçen iki sene boyunca da terasta 8 le 10 cm arası değişen çekirgelerle uğraştım ama tırtıl çekirgeden daha fazla zarar veriyormuş onuda öğrenmiş oldum  (
|
Hoş geldin Berçinciğim,
Benim amacım da onların tercümanı olmak zaten. Şayet başarabiliyorsam, ne mutlu bana! Lablabın çiççeğine de tohum keselerine de ben de hayran kaldım. Kesinlikle önümüzdeki yıllarda da ekilecekler listesinde şimdiden...
Dünyanın dengesini bozan insanoğlu, bu tırtılların da sorumlusu aslında...

Çok direndim ama dün baktım ki bitkilerim elden gidiyor, ziraatçıdan ilaç alıp uyguladım en sonunda. Onca emek verip tohumdan yetişirdiğim güzelim biberleri budadılar resmen. Bir demet de kıl biber fidesi aldım. Gerçi biraz geç ama, yenip bitirilmişlerin yerine de onları diktim. Ne kadar olursa bu saatten sonra artık! Geçen yıllarda da birkaç biber saksısında olmuştu. Onlarda dikili biberlerin gövdelerine, hemen köke yakın yerlerine çift taraflı bant yapıştırıp kolay bir çözüm bulmuştum. Bu yıl hiçbir şeyle çare bulunacak gibi değil...