View Single Post
Eski 02-07-2013, 21:38   #26
sulukök
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Büyük Sınavı Geçtik

5 günlük aradan sonra seramı bıraktığım gibi kendi kendine yaşantısını gayet sağlıklı bir biçimde sürdürür bir şekilde buldum.

Gerek otomatik besin karştırıcıda gerek dağıtıcı başlıklarda herhangi bir sorun olmamış. Geldiğimde kök diplerinde cocopeat sağlıklı bir biçimde nemli idi. Yani son sulama gayet normal olarak yapılmış.

Elektrik kesilmemiş, ya da kesildiyse de zamanında gelmiş. En güzeli, sigorta atmamış. Komşum Pazar akşamı telefonla aradı, çok kuvvetli rüzgar var, çok sallanıyorlar dedi. Birkaçı hafifçe zedelenmiş. Askı ipine sürtünmekten birkaç küçük dalcık kırılımış/kopmuş.

Besin kavanozları 3'er litrelik. Normal bir paketi eritip 2.5 litre olarak dolduruyorum. Her iki hatta da yaklaşık 2 litre besin ve asit vardı. Domates hattı epeyce çalışmış (günde 8 sulama, her sulamada yaklaşık 3.5 - 4 litre), neredeyse bir günlük besin/asit kalmış. Yarın tazelemem gerekecek. Salatalık günde 3 sulama olduğu için henüz daha var.

EC ve pH ölçümlerini yarın sabah yapacağım.

Domates salkımları iyice büyümüş, hatta domatesler çok fazla büyümüş. Bu kadar büyümesi normal midir bilmem? Bu salkımlardaki domatesler toprakta bu kadar iri olmuyordu. Bunlar çok fazla iri olmuşlar. Kızarmak yerine ha bire büyüyorlar.

Salatalıkların gövdeleri de birden uzamış. Epey çiçeklenmiler. Bir tanesinde üç dişi çiçek birden gördüm. Tozlanma olmuş mu bilmiyorum.

Biberlerde ilk çiçek bibere dönüşmüş, minicik bir biber burnunu uzatmış.

Fotoğraflar yarın...

sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön