Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hayali_26
Arkadaşım bende gittim gördüm cevizleri, ceviz meyveden dolayı büyüyemiyordur o yüzden cevzi ağacı kendine gelsin büyüsün kuvvetlensin diye meyveleri toplamış olamazlarmı? O kadar meyveyi görmüşlerde o kişilerin o meyveli ağaçtan çoğaltabileceklerini mi düşünemişler. Lütfen biraz emeğe saygı bu ceviz türünü çoğaltıp yurt içine yayılmasını sağlarsak ülkemize katkısını düşünelim çamur atmayalım lütfen
|
Çamur atmak da ne demek sözlerinize dikkat edin. Benim kimseyi karalamak gibi bir niyetim yok olamazda. Ben arkadaşımın bana söylediğinden yola çıkarak bunları yazdım. Eğer videoyu izlediyseniz meyveler yeni olmaya başlarken de var çekilen video. Yani ağacın gövdesine güç gitmesi için meyvelerin toplanma zamanı. Bütün meyveleri toplamışlar 3-4 ağaç bırakmışlar sonra video mu çekmişler. Neden bütün ağaçları çekip sonra meyvelerini toplamamışlar. benim gibi ceviz fidanı dikmek isteyen kişilerin büyük maliyetlerde masrafları olacak. Ve geri dönüşü olmayan bir emek harcanacak. forum'a bir önceki yazdığım soruda garanti şartlarını sordum ona bile hala cevap alamadım.