View Single Post
Eski 01-07-2013, 19:18   #291
ism
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Yok, terzi sökük ilişkisi değil, çok yerde anlattım siz denk gelmemişsiniz sanırım,

Ben chandler fidanlarını ektiğimde bahçem zeytin bahçesiydi daha sonra zeytinleri sökeceğim diye, zeytinlerin aralarına cevizleri ektim, ceviz fidanlarını alırken dozlayıcısınıda almak istedim o zamanlar tozlayıcıları bu kadar yaygın değildi ellerinde kalmamıştı sanırım, bana o zaman dozlayıcı olarak bursa95 verdiler peki bunlar dozlar mı dedim, dozlar dediler, alıp ektik, zeytinlerin aralarında üç dört yıl unutuldu gittiler, daha sonra dikkatimi uyanma ve çiçeklenme dönemleri dikkatimi çekti ve mümkün değil bursa95 ler bunları dozlamaz deyip aydık.

Beşinci yıl hemen franguette bulup aşılayalım dedik, bir arkadaş bende var vereyim dedi ondan aldık aşıladık aşılar tuttu bir yıl sonra abi benimkide franguette değilmiş demez mi, ağaçları bir daha kesip altıncı yıla geldik, bursadan muharrem yavaştan fernette kalem getirtim aşıladım. aşılar bir ağaçta tuttu ve gelişti bu gelişen aşılardan da göz alıp diğerlerini de aşıladım şu an tüm dozlayıcılarım tutmuş ve gelişmekteler sanırım seneye bir kaç da olsa erkek çiçek görebilirim, bir sonraki sene dozlama sorunu diye bir şey kalmaz diye düşünüyorum.

Yani kısacası biraz uyuduk, umarım anlatabilmişimdir.

Siz yinede hocayı dinleyin ama gittiği yoldan gitmeyin. )
Sayın,LİLUM
Çok guzel cevaplamışşınız,ben szlerin daha öce bu konudaki açıklamanızı atlamışım.Üşenmeden tekrar detaylı olarak yazmışşınız.Bunu yazarken aldığım zamanınızdan dolayı özür.......

ism Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön