View Single Post
Eski 01-07-2013, 09:42   #59
korucak
Ağaç Dostu

korucak's Avatar

Giriş Tarihi: 10-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yigitgoktug Mesajı Göster
şaka değil tüm samimiyetimle yazdığımı belirterek "İMRENDİĞİMİ" söylemek istiyorum.

Ben de güney batı illerimizden birinde, böyle bir işe kalkışmak istemiştim ama yakın çevremin aşırı baskıları neticesinde vazgeçmek zorunda kalmış idim. ( o ev sizinkinden farklı olarak taş ev idi ama evinizin ilk resmine baktığımda sizin evinizin çok daha diri olduğunu da belirtmeliyim zira benim uğraşmaya niyetlendiğim evde çatı da yoktu.)

Sizin bu paylaşımınızı okurken ev ahalisini çağırıp "bakın işte, insanlar neler yapıyor ve ne kadar da güzel oluyor"dedim.

Benim o işe niyetlenmemin sebebi, ruhsat, elektrik,su bağlatma gibi bürokratik işlerden kurtulup (zira tüm abonelikleri bahçedeki diğer baraka üzerinden halen devam ediyormuş) sadece tadilat ruhsatı ile nispeten daha kolay çözüm bulmak isteyişimde gizli idi.

Haddini aşmak olarak nitelemez iseniz dış cephedeki sıvayı normal çimento ile niçin yapmadığınızı sormak istiyorum. Dış görünüm pencere kasalarının dış kapının montajı konusunda daha sağlıklı bir neticeye ulaşma şansı olabilir miydi ? sadece aklıma geldiği soruyorum (Bende sizin gibi inşaatçı değilim) belkide kerpiç ile çimentonun bağdaşmasında bir sorun olabilir vardır bir bildikleri demiş olsam da sormadan geçemeyeceğim.

Size ve ailenize bu şirin evde sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum
Sn. yigitgoktug,

Önce beğeniniz için teşekkür ederim. Bu başlık altında yazmaya başlarken amacım, benim gibi düşünen ama nasıl yapacağını bilmeyen ya da cesaret edemeyen dostlara yaşadıklarımı aktararak bedava tecrübe kazanmalarına vesile olmak idi. (Biliyorsunuz; tecrübe çok pahalı olabilir, en iyisi başkalarının tecrübelerinden faydalanmaktır.) Benim bu konudaki en büyük avantajım eşim. Eğer o da benimle aynı düşüncede olmasaydı gördüklerinizin hiçbiri olmazdı. Diğer taraftan; herşey de burada görüldüğü kadar kolay olmuyor tabii . Köyde ev yapmak, ya da tamir etmek başka bir dünyada yaşamak gibi. Şehir alışkanlıklarından o kadar farklı ki... (El sıkıştığınız pazarlıkların bazen şekil değiştirmesi, 500 km yol geldikten sonra neredeyse kapının önünde "Abi,bizim düğün vardı,iki gün çalışmıycaz!" denmesi, bu gün bağ ilaçlamaya, yarın pazara gidilip işin tatil olması vs.vs.) Bütün bunlara rağmen insan niyet edince galiba Allah'da sabrını veriyor...
Merak ettiğiniz konuya gelince; ev tamamen kerpiç. sadece temel kısmı taş. Ben evin doğal halini hiç değiştirmek istemedim. Hatta ilk resimlerde gördüğünüz kerpiç kalıpları bile muhafaza etmek istemiştim. Ancak zaman içinde yağmur tahribatının fazla olacağını düşündük ve kerpiç sıva yapmaya karar verdik. Sıva çamuru belli yerlerde bulunan milli toprak ile saman karışımı.
Duvara vurulduğunda bayağı tutucu oluyor. Sıvanın üzerine de hem çatlakları kapatmak, hem de koruyucu olması bakımından çamur suyu kireçle karıştırılıp koyuca bir badana kıvamında duvara sürülüyor. Biz bu karışıma çok az da çimento ilave ettik. Sıvanın tamamı çimento ile de olabilirdi. O zaman duvara sıva teli ya da kümes teli çekmeniz gerekecekti. Pencere kasaları konusunda haklısınız ama çamur sıva elle yapılıyor ve ancak bu kadar düzgün olabiliyor. aradaki boşlukları doldurmak doğramacının yeteneğine kalıyor...

Son olarak; Eğer ukalalık saymazsanız, kendi eviniz konusundaki düşünceniz doğru imiş. Bürokrasi hergün daha acımasız bir şekilde üzerimize geliyor. Ben ce siz yine de aile meclisinde konuyu gündeme getirin. Eminim sizi destekleyenler de olacaktır. Bir yerden başlayın, Kendinizi çok iyi hissedeceksiniz....

Samimi duygularınız için tekrar teşekkür ederim, Hepimizin dileklerinin gerçekleşmesi umuduyla, sağlıkla kalın..

korucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön