Kışında kabı örterek yapabilirsiniz. Yazın da örtebilirsiniz.
Ben genellikle kabın ağzına streç film koyup bir miktar örtüyorum. Fırın zaten içinde ısıyı hapsediyor ve süt çok yavaş soğuyor.
İsterseniz fırına sıcak su dolu bir kap koyarak da ısısını arttırabilirsiniz.
Yoğurt oluştuktan sonra üstüne bir kağıt havlu serip kabın kenarından sarkıtırsanız (altına süzülen su için bir kap koyun) yoğurtta sulanma da az olur.
Süzme yoğurt yapmak isterseniz bir süzgecin içine kayıt havlu koyup yoğurdu dökün. Süzgeci de suyun süzüleceği bir kap içine alın. 6-7 saat sonra yoğurdu süzgeçten kolayca alabilirsiniz. Kağıt havlu deri gibi yoğurdun üstünden sıyrılır.
|