View Single Post
Eski 27-06-2013, 21:08   #690
danışman_32
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2011
zararlı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Öyle görünüyor Sayın antihistaminik. ben de bu sabah ekli fotodaki arkadaştan buldum biber fidelerimin üzerinde.. Ortamdan uzaklaştırdıktan sonra yapraklarda delik olmadığından tırtıl olmayacağını düşündüm, sonra yaprak altlarındaki yeşil yaprak bitlerini görünce aklıma acaba bu faydalı bir böcek larvası mıydı diye takıldı (uğur böceği gibi).. Pek net değil ama belki anlayan çıkar.
sn özlem sizin gözle gördüğünüz larvalar tahminimce toplu halde yanaşık düzende turuncu renkte ise bu patates böceği diye tabir ettiğimiz bir zararlı görünüş olarak evet uğur böceğine benziyor fakat uğur böceğinde büyük uğur böceği kırmızı renkte patates böceği ise sarı kavun renginde ve vücudunun dikine doğru beyaz çizgiler bulunmaktadır özellikle patlıcanı çok sever patlıcan yapraklarını çok sever yakında biber varsa patlıcan bitkisinde beslenmesi bitince işine yarayışlı olan biber bitkisine geçer yumurtalarını ve erginini kendi arşivimdeki fotolardan buraya koyarak sizi ve forum sakinlerimizi bilgilendirmek görüşündeyim

Eklenen Resimler

danışman_32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön