Sn capaci,
İlk linkteki yapılan araştırmaları hiç uygun bulmadım açıkçası. Çünki hiç bir ısıl işlem görmemiş çiğ süt (yani kaynatılmamış veya sterilizasyonu sağlanmamış) bakterilerin çoğalması için uygun bir ortamdır. Hele bu süt ortam sıcaklıklarında 20C-25C derecelerde bakterilerin çoğalması için çok daha uygun bir hale gelir. Toplanan 150 adet süt numunesinin hangi koşullarda olduğu bilinmesi mümkün değildir. Bu toplanan sütlerin analizleriyle karşılaştırılan UHT veya pastörize edilmiş sütler olduğu yazıyor. Bakteri oranı %97 -%99 oranında giderilmiş UHT-steril sütlerle çiğ sütü aynı kefeye koymaktaki mantığı anlayamadım. Bu şartlarda bu kadar bakteri farkı gayet normal.
Dolayısı ile 2. makaledeki eleştiriyi haklı buluyorum. İşin içinde birde rant durumu söz konusu galiba.
Şimdi asıl soruya gelelim hangi Süt?
Gerçekten bu ülkede ciddi anlamda güven zaafı var. Fazla para kazanmak uğruna kimler ne yöntemleri deniyor, neler yapıyorlar neler. Sağlığı ve insanlığı hiçe sayarak çok rahat bir şekilde hayatlarını sürdürüyorlar aşağılıklar. Bu yüzden ön yargıyla bakmak bir kural olmuş bu ülkede. Ama tam anlamıyla işini dört dörtlük yapanlarda yok değil. Bu iş için ciddi paralar harcamış ve kendi imkanlarınca soğuk zincir sistemi oluşturmuş.
Bence güvenilir temiz bir sütçü bulmak gerekiyor. Uygun koşullarda sütünü satan sütçüyü tercih etmeli **** süt daha yeni sağılmışken alınmalı.
Kaynattıktan sonra Cam kavanozlarada kaynar bir şekilde doldurup kapağını sıkıca tutturup ters kapatın.Soğuduktan sonra kapağın biraz içine eğilmiş olarak göreceksiniz. Tazeliğini koruyacaktır.
Selamlar...
Sağlıcakla Kalın
|