View Single Post
Eski 27-06-2013, 00:17   #5
cybertag
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-06-2013
merhaba bu konu dikkatimi çekti ve internette çok sık karşılaştığım bunun gibi konu başlıklarına cevaben 20 yıllık kimyager olarak foruma üye oldum nacizane bir kaç bilgi paylaşımı için
ben doğal sabun hiç görmedim sıvı sabun teriminide sıvı el temizleyici olarak düzeltelim temizlik amacı kullandığımız sabun dediğimiz bir asitle bazın reasiyonu ile oluşan bir tuzdur tuzda katıdır sıvı tuz kim yapmış?
sles ve diğer kimyasalllar ile yapılanlara sabun demek doğru olmaz
kostiğe karşı olanlara da şunu söylemek istiyorum ben bir sabun yapıyım ve bunu yanında da yan ürün olsun ama kostik olmasın anlamı çıkıyor sanırım kül olsun başka sey olsun ama kostikli olmasın sen düzgün bir sabun yaparsan 1ppm bile kostik kalmaz.
sabuna biz 6 karbondan yüksek yağ asitlerinin metallerle yaptıkları tuzlara diyoruz. sodyum ve potasyum sabunları suda erirler temizleyici özellikleri vardır diğer sabunlar suda erimez ve temizleyici değillerdir
ayrıca kullandığınız suda sert olmamalı ki asidin anyonu ca, mg ile suda çözülmeyen bileşikler yapmasın
pH ve esans ile ilgilide kısaca ph insanlarsa 5.5 diyoruz asidiktir değilmi sabunlarda baz eğilimli pH 9 civarı yıllardır duru-hacı sakir -palmolive vs bu katı sabunların ph değeri kaçtı ki cilt kanserimi oldu millet. saatlerce pH:4-9 arası temas olmaz ise vücut kendi ph ını kısa sürede toparlıyor diye 1-2 yıl önce okumuştum
güzel kokması içinde esans katmak isteyenlere de tavsiyem kişisel kullanım için özellikle aldığınız esans ne bazlı bir esans bitkilerden çiçeklerden alınan esans değilse ki piyasanın çoğu sentetiktir bu esans yapımında hangi kimyasallar kullanılmıştır kac denekte denenmiştir lütfen öğrenin
limon kolonyası alıp eline yüzüne sürdüğün limon esansının limondan elde edilmiş esansmı yoksa labaratuarda elde edilmiş olduğundan emin misin?
1 ölçek sunu koy ,10dk karıştır ,10 gün beklet bu tür uygulamalarla sabun veya başka bir şey yapmazsanız daha faydalı olur . x gr , 10 dk sürekli ,ara ara x devirle daha doğru değilmi? ürün sonunda ts54 e göre testleri yaparsanız gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. sadece karıştırma bile başlı basına sabun inceliğidir
sabunu ister yapın ister satın alın ben kaliteli bir sabun istiyorum diyorsanız yağın kalitesi ile alakalı ne içerdiği tam bilinmeyen ülkemizdeki onca yağ dururken Endonezyalardan Malezyalardan yine içeriğini tam bilmediğimiz esans ve boyar ve diğer katkı maddeleriyle sabun evet onlarda sabun yapıp satanlar dan yapanlardan olup olmamak sizin elinizde .
istediğiniz sabunlarla buluşmanız dileklerimle...

cybertag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön