cemal61 ben anadoluda 5 yaş ile 12 yaş arası enaz 10 adet chandler ceviz bahçesi gösterebilirim.En iyi verileri onlarla görüşerek edinebilirsiniz.üstelik bu bahçeler 2012 kışını -26 ları görerek hiç bir hasar görmeden atlatmıştır.fidancı değilim diyorsunuz fidan bafra fidancılıktan alınır diyorsunuz.çünki bu sizin mesajlarınızın içinde var.sütyemez hocanın you toube deki aksu tv deki bir saati aşan konuşmasını iyi dinlerseniz ne söylediğini öğrenmiş olursunuz.(niğde yöresinde ekilen chandler ceviz bahçesi ile ilgili yorumunda hiç bir sıkıntı olmadığını ve oradada yetişebileceğini ifade etmiştir.)niğdenin rakımı yaklaşık 1250 dir.buda demektirki bizim iç bölgelerde bu chandler yetişir. bunun yanında ekilip hasat yapılan bahçelerlede bu kanıtlanmıştır.şuda var,ben iç anadoluya chandler ektim kurudu ,kuruyabilir ama neden kurudu? sen eğerki ceviz çabuk büyüsün diye geç sezona kadar sular, birde aşırı azotlu gübre kullanırsan hangi çeşit olursa olsun kuruma tehlikesiyle karşılaşır.benim iç ve dış kaynak bilgileri doğrultusunda yapmış olduğum çok incelemelerim mevcut.izlediğim iç anadolu bölgesi ağırlıklı olmak üzere bahçeler var.yapmış olduğum istatistikler var ve bunları yeri geldiğinde tüm kamuoyuyla paylaşacağım.eğer sizinde öğrenmek istediğiniz bir konu olursa memnuniyetle cevaplamaya çalışırım.hiç bir art niyetim yok,ben sizi tanımam siz beni tanımasınız fidancıda olabilirsiniz fidanda satabilirsiniz, buna kimsenin itirazı olamaz.ama doğru bigi edinmeye herkesin hakkı vardır.saygılarımla.
|