View Single Post
Eski 25-06-2013, 10:53   #409
orkide01
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-05-2013
sayın cemal61 siz daha 5 yıl sonra göreceğinizden bahsetmişiniz.belliki bu işte yenisiniz,ben size şu anda 12 yıl önce kurulan sorgundaki bir assubay emekli arkadaşımızın,kamanda bulunan 8 yıllık chandler ceviz bahçesinden örnek verebilirim. daha birçok fidancıya ait mevcut bahçe bulunmaktadır.reklam olmaması açısından onların ismini vermiyorum.ziraat mühendisi olduğunuzu söylüyorsunuz(ben inanmıyorum)ama söylemlerinizle hiçde bu diplomayla uyuşmuyorsunuz.değerli arkadaşlar cemal61 in önerilerini dikkate almadan işlerinize devam ediniz .belkide şebin bilecik satıcısı olduğu için dikkatleri bu yöne toplamak istemektedir.Şunuda belirtmek isterim ben kesinlikle yerli ceviz düşmanı değilim ama daha iyi verimi olan daha çok getirisi olan bir ceviz çeşiti varsa yabancıda olsa niye dikmeyelim diye düşünüyorum.ama daha henüz tescil aşamasında yandal verimi çok yüksek olan yerli bir ceviz çeşiti bulunmuştur.şu an üniversite denetiminde çalışmalar sonuçlanma aşamasındadır.bunun sonucu olarak seri üretime geçilecektir.çok geç yapraklanması ve hasatınında erken olması nedeniyle karasal iklime uygun olabileceği düşünülmektedir.bunun için deneme amaçlı iç bölgelere(karasal)fidan dikimi yapılmıştır.gelişmeler zaman zaman sitemizde yer bulacaktır.hepinize saygılarımla işlerinizde kolaylıklar diliyorum.

orkide01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön