sayın badrobot,
sıkıntım köklendirmenin başarısız olması değil. zaten başarılı olsa bile ağacın gövdesindeki sıkıntı sebebiyle çok uzun ömrü olmayacak muhtemelen. Ben yanlış bir adım atmamak için bu mevsimde ne yapacağımı bilemediğim için bu kadar uzadı. Aslında hatam en başında köklendirme için kabuğun altındaki o kahverengi bölümü gördüğüm anda bunun nereye kadar uzandığını incelemeyip köklendirmeye odaklanmam oldu. Eğer o an bunun önemli bir sorun olduğunu anlayıp sorunun başladığı bölgenin altından budama yapmış olsaydım bu kadar büyümeden önlemiş olacaktım. Bu da benim acemiliğimden kaynaklandı tabi.
şimdi ise neler yapmam gerektiğini az çok anladım. sayın sağol' un vermiş olduğu linkteki yazıları da okudum.
balkonum sabah güneşinin dışında neredeyse hiç güneş almıyor. o yüzden gölge alan konusunda çok sıkıntım olmayacak. yalnız şeffaf aşı macunu yerine kahverengi olanından kullansam değişen bir şey olur mu? eğer önemliyse şeffaf olması tedarik etmem çok sorun olmaz. aslında bir şekilde almak istiyordum şeffaf olanından, iyi bir bahane olur benim için..
|