View Single Post
Eski 23-06-2013, 09:01   #46
sagol
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Sayın iocaktan,

Canlı kısım az olduğundan doğru dürüst bir köklenme olmayacak gibi görünüyor o nedenle ben de biran önce kesip hasta kısımdan kurtulmanızı öneriyorum.

Güvendiğim ve üye olduğum sitelerden Bonsai4me diğer cinslerin aksine Huş ve sığlayı kışın uykudayken budamamayı öneriyor, sadece aktif büyüme döneminde budayın diyor. Aşağıda linki ve budama ile ilgili kısmı veriyorum.

Bonsai Species Guides

PRUNING As with Birch/Betula species, Liquidamber do not react well to pruning during dormancy that can cause dieback of branches and poor wound healing. Try to limit pruning to the growing season when the tree is active. Prune to shape throughout the growing season paying special attention to pruning back the apical or top growth, failure to do this can lead to weakening and dieback of lower branches.

Scars can take a long time to heal but do heal quicker if wounds are made during the growing season. Reacts well to leaf-pruning.

Sayenizde ben de bu ağacı daha fazla inceleyip bilgi sahibi oldum, eminim benim sığlama da daha iyi bakacağım şimdi.

Havalar sıcak olduğundan mikrop kapma olasılığı daha yüksek o nedenle mümkünse testere, bıçak gibi aletleri alkol benzeri birşeyle temizleyip sonra keserseniz daha iyi olur. İyi bir macunlama ve o kısmı alüminium folyo ile sarmak iyi olur(hava ile temasını tamamen kesmek için).

İyi çalışmalar dilerim....

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön