View Single Post
Eski 23-06-2013, 00:10   #45
nicholai hel
Ağaç Dostu

nicholai hel's Avatar

Giriş Tarihi: 27-09-2010
Sn. iocaktan,

Sığlalar konusunda ben de acemiyim, sadece bir adayım var ve böyle bir problemi daha önce yaşamadım.

Ama benim fikrimi soracak olursan ben şu aşamada bu hastalığın daha aşağılara inmesini önlemek amacıyla bu bölgeyi keserdim. Antalya'nın şu anki sıcaklarını bildiğim için, bu zamandan sonra sağlıklı bir havai köklendirmenin oldukça zor olduğunu düşünüyorum. Artık Antalya için havai köklendirmeden oluşacak kökleri sağlıklı tutmak oldukça zor, kaldı ki sağlıklı kökler elde edilse bile o bölgeyi ana ağaçtan ayırıp sağlıklı şekilde ayrı bir saksıya tutturmak daha da zor.

Diğer yanda elbette bu sıcak havalarda büyük bir kesik ağacı strese sokacak, tehlikeli olacaktır. Ama usulüne uygun, bilinçli şekilde müdahale edilirse ağacın su kaybetmesinin önüne geçilir, hem de bu hastalığın, ağacın önem arz eden aşağı bölgelerine inmesinin önüne geçilir görüşündeyim. Yani elbette önerilecek bir müdahale olmasa da, şu durumda risk almanın gerekli olduğunu düşünmekteyim.

Elbette bu konuda tecrübeli birilerinin görüşlerini almanı beklemeni öneririm. Belki daha doğru bir çözüm önerisi gelecektir. Ama eğer bu bölgeyi kesip asıl çalışmak istediğin alt bölümleri kurtarma kararı alırsan, sağlıklı bir operasyon olması adına elimdeki aşı macununu ödünç verebilirim, tabii elinde muadil bir ürün olmadığını varsayarak. Hatta istersen müdahaleyi birlikte de gerçekleştirebiliriz.

Sığla gerçekten güzel bir tür. Şu günlerde bizim iklimimizde çok da güzel gelişim gösteriyorlar. Daha biraz önce uç alımı ve bir miktar mecburi budama yaptım. Senin de sağlıklı bir adaya sahip olmanı çok isterim.

Umarım en kısa zamanda bu problemin önünü alırsın.
Sağlıklı ağaçlar dilerim.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön