View Single Post
Eski 23-06-2013, 00:03   #3750
ism
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-02-2013
Sayın forum üyesi arkadaşlar.
Ben de forumda tecrübe, bilgilerini paylaşan arkadaşlarımızın önerileri, ceviz alanında bigilerini esirgemeyen akademisyenlerimizin yönlendirmeleri ve bu alanda yazılmış olan birkaç kitabı okuyarak,batı karadenizde 400 rakımda onbeş dekar alanda ceviz bahçemi oluşturdum.Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum
.Forumda sorulan soruların dışında kafama takılan bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.Meşakkatli bir toprak hazırlığı sonucunda açık kök fidanlarımızı dikerken mikaroze mantarlardan ve kök hastalığı koruyucusundan faydalandık(öneriler doğrultusunda) .
Kasım 2012 de diktiğim fidanlarımın gelişiminde herhangi bir anormallik yok.Sorun şimdi başlayacak diye düşünüyorum, çünkü toprah Ph sının 8 inüzerinde olduğunu yeni öğrendim,düşürücü olarak genel görüş kükürt kullanılması yönünde.Fakat,kükürtün mantar öldürücü özelliği, bizim ağaçları dikerken kullandığımız yararlı mantarları da öldürür diye bir fikre kapılıp, damla sulamayla verebileceğim sıvı kükürtü şimdilik askıya aldım bu alanda bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlarımızın paylaşmasını rica ediyorum.
Ph düşürücü olarak gübrelemede amonyum sülfat kullanımının uzun vadede etkisi olduğunu yazan arkadaşlarımız oldu,fakat amonyum sülfat damlamada tıkayıcı özelliğinden dolayı kullanılamıyor.Amonyum nitratın uzun vadede böyle bir özelliğinin var olup olmadıgını öğrenemedim.

ism Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön