View Single Post
Eski 22-06-2013, 23:14   #327
eceyıldız
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi redbullah Mesajı Göster
Sayın Eceyıldız,Afrika menekşesi sadece alt tabağından sulanır.Toprağının biraz nemli olması kafidir.Su püskürtmekte gerekmez.Hatta yaprakları tüylü olduğundan yaprakta kararma,kuruma,lekeler veya çürüme yapabilir.Eğer çiçek açmasını istiyorsanız,en ortada bulunan en küçük iki,üç yaprağı yavaşça koparın.Üzerinin çiçekle dolduğunu göreceksiniz.Yaprakların köklenmesi çok kolay.Bir saksıya 8-10 yaprağı sapları ortaya gelecek,yaprak ayalarıda saksı kenarının üstüne gelecek şekilde dairesel dizin.hepsininde sap uçlarını bir santim örtecek kadar toprak koyun,alttan sulayın.Aydınlık ama güneş düşmeyen bir yere koyun.Zaten yetişkin menekşede güneşi az görürse seviyor.Sabahları 1-2 saat kadar.Değişik renkte iki ayrı menekşe yaprağını alın.Saplarını 1,5 santim yüzey verecek şekilde eğri olarak jiletle kesin.Bu kestiğiniz yüzeyleri birbiriyle çakıştırın.Kız çocuklarının şöyle tırnaktan küçük saç tokaları oluyor,onunla tutturun.Ben eşimin saçıyla sarmıştım,fakat biraz sıkınca sapı kesiyor,toka daha pratik.Bu V haline gelen yaprakları yine toprağa yatay koyun,sapını 1,5 cm.toprakla örtün.Her iki renkten de açan veya üçüncü bir renkte açan menekşeniz oluyor.

Bol yeşilli ve çiçekli günler dilerim.
bu güzel bilgiler için teşekkür ederim sayın redbullah. ama birçok denemeden sonra toprağın önemli olduğunu farkettim.benim kullandığım toprakta kökleniyor ama yavru vermesi çok zor oluyor. birde tavsiyelerinize göre deneyeceğim inşallah olur.

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön