View Single Post
Eski 22-06-2013, 04:48   #118
yigitgoktug
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-06-2013
sizce narenciyenin bolca yetiştiği dalaman bölgesinde bu ürünün ticari amaçlı üretimi yapılır mı ? pazar sorunu olacağını düşünmekle birlikte, gerekli mali yatırım miktarı, süre ve emek düşündüğümde "neden olmasın,olur" diye bir düşünceyi içimden geçiriyorum.. Tibet yükseltileri gibi soğuk iklime sahip bölgenin, bu bitkinin anayurdu olarak söylenilmesi bir nebze aklımı karıştırmış olsa da, bizdeki yaban mersini ile akrabalığının tartışma götürmediğini düşünüyorum. Ege ve akdeniz bölgesinde yaban mersini nin doğal ortamda dahi kolayca yetiştiği göz önüne alınır ise bu bitkinin tarla formunda yetişmemesi (verimli, ticari anlamda gelir getirecek şekilde yetişmemesi) için bir neden yok gibi.. Elbette ki, bütün bunlar benim okuduklarım üzerine kendimce oluşturduğum basit düşünceler. Forumda yüksek tecrübeye sahip olan arkadaşlarımızın varlığı ve sorumun cevaplanması konusunda her türlü yardımı esirgemeyecekleri düşüncesi, beni burada yazmaya itti.. Düşüncelerinizi okumak için sabırsızlıkla bekleyeceğim
Saygılarımla

Düzenleyen yigitgoktug : 22-06-2013 saat 04:59 Neden: Harf hatalarını düzeltme amaçlı
yigitgoktug Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön