Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HavaSuToprak
Merhaba, çoktandır siteyi ve sizleri takip ederek (bugün sonunda üye oldum  ) ben de iki senedir ufak tefek birşeyler yetiştirmeye çalışıyorum. Öncelikle yararlandığım paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum. Sırık salkım domates diktim sırıklarını dikip bağlayamadan (rahatsızlandığım için bikaç gün bakamamıştım) toprağa yatmışlar koltukları uzamış müdahale etmedim. Şuan hemen her koltuk domates ve çiçek salkımı dolu. Bir de sorum olacak, sırığa aldığım domateslerde koltukları almış, salkıma kadar olan alt yapraklarını koparmıştım, beş altı salkım verdi uzadılar. Kızarmaya başlayanlar var fakat bazıları kahverengi çürüme yapıyor, bazıları toprağa düşüyor. Neden ve ne yapmalıyım acaba ? Teşekkürler.
|
Merhaba. Bende toprağa yatırmayı bu sene 10 adet domateste denedim. Böylece dediğiniz gibi kollar güzel gelişti. Bir gövdeden 4-5 ana güçlü kol elde ettim. Hepsi meyve veren bir kol haline geldi. Denemelerim devam ediyor. Bu arada mümkün olduğu kadar yaprakları koparmayın. Kahverengiye dönüp çürümelerinin nedeni sulamadan kaynaklanabilir. Sulamayı yaparken meyvelere değdirmeyin. Veya aşırı yağmurlar zarar veriyor. Ayrıca bir miktar kalsiyumlu gübre dökebilirsiniz. Veya yumurta kabuklarını ezip, toz haline getirdikten sonra toprakla karıştırabilirsiniz.