View Single Post
Eski 20-06-2013, 23:16   #673
danışman_32
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2011
toprak kökenli

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi scaly Mesajı Göster
Sayın danışman_32, yaklaşık 2 haftadır domateslerimde üst kısımlarındaki yapraklarda kıvrılma ve boy uzamama sorunu oldu. Ayrıca bazı yapraklarda lekelenmeler oluştu. Parmağımı gövdeye sürttüğümde parmağımda sarımsı bir renk oluşuyor. Konudaki hastalık resimlerine baktım ancak benim sorunuma göre bir resim göremedim. Şimdiden teşekkürler.
sayın scaly fotolarınızı inceledim bahçe toprağı kullanmışsınız yapraklarda ve bitkide görülen lekelenmeler tamamen toprak nedenli ayrıca plastik şaşalda yetiştirmişsizniz bitkinizi ve topraktaki fungusların mantarların suda ekleyince güneş ışığı çabucak ısıtıp topraktaki mevcut mantarlar için çok iyi bir oratm oluşturur bitkinizin köklerinde bahçe toprağında mevcut olan mantarlar sporlanma yoluyla bitki köklerine yapışarak burda kendi beslenmesini sağlayacak olan yemek borusunu bitkinizin kökünü delerek hem burdan beslenir hemde bu bitkiyi hastalandırır bitki hasta olduğunu ya köklerdeki çürümeyle (hastalanan bitkinizi kökten gövdeye doğru dikine keserek kontrol edin iletim demetinin yanlarında kahverengi bir çürüklük olur ) **** yapraklarda bu tür lekeler oluşur türkiye koşullarında topraklar birçok nedenden dolayı bakteri mevcut bu nedenle dikkat ederseniz fide üreticileri sizin siyah bahçe toprağı çiçek toprağı dediğiniz bizim ise torf dediğimiz bir toprak çeşidi kullanmaktalar ve bunun sonucunda fidelerde herhangibi nir hastalık gözlenmemekte size tavsiyem öncelikle bitkinizi temin edebilirseniz torf alıp bitkinizin toprağını döküp torf ekleyip bitkinizi bu ortama almanız diğer bir tavsiyem ise plastik şaşal tarzı bir üretim saksısı kullanmayın

danışman_32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön