Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi besimaz
banusemiha tavuk gübresi şerbetiyle takviye ne demek nasıl yapacagım.birde benim patlıcanımın biri böceklenmiş bütün yapraklarını kopardım komple kökündenmi söksemki digerlerine böcek geçmesin diye.teşekkürler.resim koyarsanız karşılaştırma yapacagım benim patlıcanlarla teşekkürler
|
Soru banusemiha hanım a sorulmuş ama cevabını ben vereyim isterseniz. Tavuk gübresi şerbetinin hazırlanışı forumda
http://www.agaclar.net/forum/temel-k...ulama/8047.htm yer almakta. değişik uygulamalar olduğu gibi, oran genelde 1/10 olarak uygulanır. bir birim tavuk gübresi 10 birim suyla karıştırılıp beklenerek gübredeki maddelerin suya geçmesi sağlanır. gübre tazeyse bitkiyi yakmaması bakımından çıkan şerbeti tekrar 1/10 ölçüsünce sulandırarak bitkiye verebilirsiniz. Böcek konusuna gelince yaprakları koparmadan ya da bitkiyi sökmeden önce böcek çeşidini bilmek gerekli. uygulaması çok kolay reçetelerle bitkiye zarar vermeden böceklerden kurtulunabilir. örneğin arap sabunu,sarımsak,sıvıyağ ve su ile hazırlanan ev ilacı yapraklara saran birçok böceğe etkili.Kükürt te aynı şekilde zararlıları uzaklaştırır. Uygulamada dikkat edilecek şey yaprak altlarınında muhakkak ilaçlanması. ev yapımı ilaçları da forumda bulabilirsiniz.