View Single Post
Eski 20-06-2013, 01:58   #43
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Sayın JudasHammer.

Bana özelimden de yazarak sormuşsunuz. Ben düşüncelerimi genelden yazarak benzer soruları olabilecek katkı sağlamak amacıyla düşünce ve tecrübelerimi izninizle genele yazarak yanıtlamaya çalışacağım

100 m2 çimi misinalı makine ile kesmenin büyük bir eziyet ve külfet olacağını düşünüyorum. Böyle bir işlem en az yarım gününüzü alır. Ayrıca kesilen çimlerin, çim alanın üstünde bırakılmasının pek çok olumsuzluğu da bulunmaktadır. Misinalı makinalar geniş alanların değil çim sınırlarının kesilmesinde yarar sağlar. Bu bakımdan sepetli ve bıçaklı makina almanızı öneririm. Bu bakımdan misinalı makinalarda wattın çok önemli olmadığını düşünüyorum.

Minimum yani 3 beygirlik benzin motorlu bir sepetli ve bıçaklı makinanın sezon döneminde en az 300-350 TL, markalıların ise 450 TL den aşağı almanın mümkün olmayacağını sanıyorum. Bu bakımdan benzin motorlu yerine elektrik motorlu ve sepetli en az 1200 watt lık çim makinası akla gelebilir. Eğimli arazilerde elektrikli makina daha az yorucu olur diyebilirim. Ancak çok istisna olsa da elektrikli makinanın ıslak alanda kullanılmasının insan hayatı için çok ciddi tehlike yaşattığına bizzat şahit olduğum için elektrikli bu makinaları pek önermek istemiyorum.

Benim size tavsiyem; bu tür makinaların bakım ve tamirlerini yapan servis ve firmalardan, 2. el kullanılmış benzin motorlu, bıçaklı ve sepetli 3 beygirlik bir makina almanız . Bunun mali portresinin bütçenize uygun olabileceğini düşünüyorum. İstanbul'u pek bilemiyorum ama Ankara'da böyle temiz ve oldukça markalı bir makinayı 150-200 TL ye alabileceğinizi umuyorum.

Saygılarımla.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön