View Single Post
Eski 18-06-2013, 23:37   #15
serkancetinkol
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-11-2011
Öncelikle ilginize teşekkür ederim..

Bitkili akvaryum aydınlatma sistemlerinde T8 lambalar rafa gitme yolunda, bunun sebebi de yüksek çıkışlı T5 lambalar. T5 leri sevdik, daha verimli olduklarını deneyimledik derken bir de led çıkardılar başımıza Kullanım ömürleri ve enerji sarfiyatları göz önünde bulundurulursa led çok önde. Verim konusunda ise muallaktayım. Benim kullanım alanımı ele alırsak gerçekten floresandan verimli mi merak ediyorum. Bazen led sistemlerin ticari atak olduğu düşüncesi ön plana çıkıyor. Floresan yaparsam içim rakat etmeyecek, led tercihinde ise sanırım riske gireceğim. Sizin kullandığınız led tipini sormuştum, sanırım atlamışsınız. Power led gibi görünmüyorlar.

Floresan sistemlerinde iş çok kolay aslında, etanj armtürler eşliğinde doğru lamba seçimi yapmak. Giesemann aquaflora, sylvania grolux, osram fluora gibi bu iş için sağlam spektrumlar içeren lambalar mevcut ve maliyet açısından mutlu edici bir kombinasyon

Çalışmalarımızla ilgili yıllardır var olan bir web sitemiz mevcut fakat şuan bir takım modifikasyon sürecine girdi. Sadece tasarım çalışmalarımızın yer aldığı sitemize doğa gezilerimiz, seminer organizasyonları ile ilgili ayrıntılar ve hobinin bu alanına dair bir takım önemli makaleler ekleme sürecindeyiz.

www.adist.org

Şuan sadece ulusal platformda düzenlediğimiz bitkili akvaryum tasarım yarışmamıza ait bilgiler yer alıyor.

serkancetinkol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön