Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium
Bu cümlelerden ne anlamalıyız, söylemek istediğini daha açık yazarmısın.
|
ben kaman 1 ile ilgili araştırma yaparken adı geçen siteyi gördüm oradaki ceviz resimlerini görünce içim gitti.
telefonla arif göçmeni aradım tüplü fidan sordum. fidan olduğunu ama kargo ile anlaşmaları olmadığı için kendimin almam gerektiğini söyledi. eğer kargo işi olsaydı ben o tarihte siparişleri verecektim ödemeyide yapacaktım. haziran ayında tekrar ara belki anlaşma yapabiliriz kargo şirketiyle dedi. bende zaten haziranda dikmeyi düşündüğüm için cepteki parayıda harcamadan kiraz parasıyla fidan alırım diye öylece bıraktım.
altay cevizi ortaya çıkınca yani ben konuyu okuyunca altay cevizi sitesini inceledim. resimler tanıdık geldi. diğer sitede kaman 1 olarak gösterilen resimler orada altay cevizi olarak gösteriliyordu.
resimleri kopyalayıp özelliklerine bakınca resimlerin asıl sahibinin altay cevizi sitesi olduğunu anladım diğer site kopyalamış ve kaman 1 çeşidi demiş. bu arada başka kaman ceviziyle ilgili siteleride incelemiş orada ki resimlerle diğer sitedeki resimlerdeki kaman 1 uyuşmuyordu. huylandım vazgeçtim.
ucuz yırttık hesabına gelince. ben ödemeyi yaptıktan sonra bu olay meydana gelmiş olsa yani fidanları almış olsam paramı geri isterdim. ödeme yapılmazsa tüketici hakları mahkemesinde dava açardım. bu iş her ne kadar site sahibi haberim yok diyorsada size özelden yazdım onu burdan yazmak istemiyorum.
bu olay nitelikli dolandırıcılığa girer. bu resimlere kanıp kaman 1 alan varsa site sahibinden bence paralarının iadesini istesinler ödeme olmazsa dava açsınlar.
kimseyi rencide etmek istemediğim için daha açık yazamıyorum.
her kişi kendi hakkını aramasını ve savunmasını bilmeli öğrenmeli ben sadece küçük bir yol gösterdim gerisi kişilerin inisiyatifine kalmış.
herkese iyi günler.
bu arada kiraz sezonu kötü geçti sayılır. rusyaya ihracat kısıtlanınca fiyatlar düştü. fabrikaya konservelik almasalar 1 liraya kiraz satacaktık.
1.7 liraya fabrikaya verdik ayıklamadan ne varsa.