View Single Post
Eski 18-06-2013, 13:23   #11
formullaone
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hayali_26 Mesajı Göster
Hocam şebeke suyundan başka çarem yok.Birde çorum için en ideal çeşidin fernor olduğunu söyledi yaşar akça hocamız don riski var dedi ama fernor çeşidide chandler gibi verimli midir ? Birde oğuzlar 77 çeşidi var onuda uygun görmedi yaşar bey tek alternatifim fernor kaldı gibi görünüyor ben şöyle düşünüyorum 10 dönüm tarlaya farzımisal 250 ceviz dikeceksem 150 fernor geri kalan 100 tanesinide çeşit yapayım diyorum. İlginiz için teşekkürler.
Fernor çeşidi de oldukça verimli bir çeşittir. 2 yaşlı fernorlarımız en az chandler kadar minik meyve gösterdi.

Chandler 10 verirse,fernor 8 verir.

Fernor çeşidine %5 fernette tozlayıcı dikerseniz,hatta bu tozlayıcıları bahçeye yayarak 1-2 yıl önceden dikerseniz,çok daha güzel olur.Böylece tozlayıcılar büyüsün,erkek çiçek yapsında tozlasın diye beklemek zorunda kalmazsınız.

Bahçenize çok fazla çeşit dikerseniz,hepsiyle ayrı zamanlarda ilgilenmeniz gerekicek.İlaçlamaları,budamaları,hasatları hep ayrı tarihlerde olucak.İşçilik olarak sıkıntı yaratır.Bunu da göz önünde bulundurun.

Şebeke suyunu bir depo yapıp içinde beklettikten sonra damlamalara basarsanız daha sağlıklı olur.

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön