View Single Post
Eski 18-06-2013, 02:37   #58
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi junior Mesajı Göster
Alıntı:
bu öğüttüklerimiz yanmış hayvan gübresinin yerine geçiyor mu.
Bu öğütülenler hayvan gübresinden daha değerliler, hayvan gübresinde en iyi şartlarda %5 azot bulunurken yeşil öğütülenlerde azot çok daha fazladır, hayvan gübresi besin olarak çok bir şey vermez daha çok yararı toprağı humuslaştırması (gevşetmesi) bitkinin kök gelişimine yardımcı olmasıdır. Aynı değeri öğütülenlerde verir.
Yalnız söyleminizde "orman örtüsüyle boğuşuyorum" cümlesini pek anlayamadım, Yani bu organik madde dediğiniz ormanlık alandan elde ettiğiniz gübremi? öyleyse bu gübreyi önce kompost yapmalısınız, ormanda oluşan hastalık ve zararlıları yok etmek gerekir.

Alıntı:
Diğer bir sorum, bu öğütülenleri fidan dikiminde hayvan gübresi yerine kullanabilir miyiz
Tabi ki, kullanabilirsiniz çok da faydalı olur.

Alıntı:
Ayrıca bu öğütülen dal ve benzerleri sadece yüzeyden mi uygulanabilir. mesela ağaç altına kalın tabaka serilip çapa makinasıyla toprağın altına yollanabilir, köklere karıştırılabilir mi.
Tabi ki,

İsterseniz onun cevabını ben değilde elin oğlu nasıl yapıyor bir bakalım.

volverini_mulcher_dal_ogutucu - YouTube
DAL PARÇALAMA MAKİNASI - EKERLER MAKİNA - YouTube

Alıntı:
ceviz fidanları dikiyordum o çukurlara. içlerine 2şer kova kadar yapraklardan ilave ettim. toprak zaten kil yapıda. humus olur maksadıyla yaptım. üzerine de sanırım 7-8 kova kadar toprak ilave ettim(arkada kolu olan makinaları bilirsiniz. onların açtığı çukura 1 kova gübre, 2 kova yaprak, gerisi toprak ilave gibi düşünün. orantısal anlamda ). Merak ediyorum, acaba bu dikim çukuruna veya ağaç köküne yaprak uygulaması yanlış mıdır.
Bu şekilde uygulama yanlış, bu yaprağı kompost yaparak gübre haline getirmelisiniz, onu yapamadıysanız ve bu yapraklarda hastalık bulaşıklığı olmadığından eminseniz en azından bu yaprakları oransal olarak toprakla karıştırdıktan sonra uygulama yapılabilir.

Yeşilin ne olduğunu geçen yıl çok daha iyi anladım, ceviz soyma makinamda soyduğum ceviz kabuklarının nasıl bir gübre olabilirliğini gözlerimle görünce hayretler içerisinde kaldım, yeşili yakıp yıkmak ya da çöpe atmak heleki kabuklar benim için müthiş bir gübre vasfını kazanmıştır.

Bunu nasıl analiz ettirebilirim konusunda da ben arkadaşlardan yardım istiyorum.
...

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön