View Single Post
Eski 17-06-2013, 02:19   #580
unsalevren14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-06-2013
Boluda cevız yetıstırıcılığı

*** bızım boluda 130 donum arazımız var ve ben kucukluğumden berı cevız ağaclarına mrklıyım koyde alet edavat ve ıs gucumuz bulunmasına rağmen devletın verdığı desteklemelerden nedens yararlanamayan bır koylu vatandasım uzun bır zaman arastırma yapmama rağmen koyumuzdekı ıssızlığe geçım sıkıntısına bır care bulmadık gencler olarak cevız fıkrı geldı aklımıza ama bılgıden yoksunuz abıler burada okuduğum kadarıyla cevız ağaclarından oldukca bahsedılmıs ve bılgı verılmıs benımde bır kac sorum olucak sızlere cahıllıgımızı mahsur gorun yıllarca tarımın ıcınde olmamıza ragmen bılınclı ısler yapamadığımız ıcın pek ılerleme ve pek gelısme gosteremedık koyum bolu mengende 1300 m yukseklıkte kısım kısım taslı tarlalarla bırlıkte coğunlukta tassız sıyah topraklardan olusmakta ve koyumuzde bır cok devasa cevız ağacları bulunmakta kendınden yetısme cevızler 1-2 yılda 4 m kadar yukselebılmekte bahcelerımızde ama bunlar cetın cevız dıye tabır ettığıgımız ufak cevızler ben ılk olarak sunu sormak ıstıyorum 2 donumluk baya dık eğımlı ufak bır bahçem var ben buraya ıthal cevız fıdanları alıp dıkmk ıstyorum topragı sarı ve tassız bır tarla ve cvresınde bır cok devasa cvız ağacı bulunmakta mrk ettığım ne kadar malıyetı olucak cunkı dfletın verdığı hıcbır dsteklemeyı kullanmak ıstemıorum sutten azım yandı cunkı ve bu tarlada cevız ağacı yetısırmı eğer bu ısı basarabılırsem 100 donumluk arazımı komple cevız ekmek ıstıyorum ayrıca boluda ılk bahar grafı yağar ve bazen ağacların yapraklarını kurutup sarartır buna dayanıklı bır ağac onerebılırmısınız ayrıcada coğunlukla yağıs alan bır bole olduğu ıcın sulama sartmıdır bırde kıs sartları ağır geçmekte ne onerebılırsınız sımdıden teşekkur ederım ayrıca sıteyı acan abılerede elınıze sağlık demek ıstıyorum ıyı gunler

unsalevren14 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön