Berçin Hanım,
Bu güzel siteyi yeni keşfettim yeni üyeyim. Terasınızı görünce tekrar dedim ki iyi ki de üye olmuşum. Muhteşem terasınız ve muhteşem bitkileriniz... Hepsi fevkalade. Ellerinize, sevginize ve emeğinize sağlık.
Ben şimdilik minik mutfak balkonumda ufak tefek çalışmalar daha doğrusu deneyimler yapıyorum. Sizi görünce çok heveslendim.
Aslında benim de bir terasım var. 25 m2. Lakin sizinki kadar güzel değil ve kullanışlı hiç değil. Orayı kapatarak oda yapmayı düşünüyordum. Çünkü bitişik nizam bina olduğu için sağ ve sol yanları yüksekçe diğer binaların duvarlarıyla kaplı. Sadece üstü ve önü açık. Tüm gün ışığını alabiliyor oldukça aydınlık bildiğimiz dışarısı gibi ama direkt güneş ışığı almıyor. Bu sebeple bu terasta hiç bitki yetiştirmeyi düşünmemiştim. Direkt güneş ışığı almayan bir yerde bitki ne kadar yetişir ki acaba? Oysa özellikle domates, biber, salatalık vs. türü bitkileri çokça yetiştirebilmeyi isterdim. Mutfak balkonum az da olsa direkt güneş ışığı alabildiği için salatalıklarım çiçek açtı ve domateslerim kızardı bile. Fakat balkon çok minik olduğundan sadece birer geniş saksı yapabildim.
Bu konuda fikirlerinizi ve önerilerinizi beklemekteyim doğrusu
|