Bahçe özlemimi gidermek adına yapamayacağım hiçbir şey kalmadı.Üç senedir deneyip uyguladığım bu yöntem geçen sezon, manavdan domates ve salatalık almadan en azından her kahvaltımızda kendi yetiştirdiğim sebzeyi yemenin keyfini ve tadını yaşattırdı.Çileklerden iki küçük kavanoz reçel yapmışlığım var.
Bu keyfi yaşamak çokta zor değil,tanıdığımız manava rica edip portakal veya elma kasası olan derin kasalardan isteyip alıyoruz(İsteyenin bir yüzü,vermeyenin iki yüzü kara demiş atalarımız.)Ana elemanlar; kasa,battal boy siyah çöp poşeti veya 40 lt'lik torf torbaları da olur.(Kullandığım torf torbalarını atmayıp kasaların içini kaplamada değerlendirdim.)Saksı toprağı (torf)ve el zımbası.
Siyah poşetlerle kapladığımız kasaların tabanlarına drenaj için delikler açıp çakıl ve ya kırık kiremit parçaları döşeyip,üstüne perlit ekleyip toprakla kasayı dolduruyoruz.Gerisi isteğe bağlı,hangi sebzeyi yetiştirmek istiyorsak...
Bu sezon domates ve salatalığın yanına;biber,patlıcan ve fasulyede eklendi...
Sevgili Berçin ,aynı şehirdeyiz ama ben havalara güvenemediğim için fidan dikimini bu hafta sonuna bırakmıştım. Ama sizin terasınız sezona çoktan hazırlanmış. Ellerinize sağlık