Merhaba,
Yıllar sonra ilk defa tekrar küçük bir bahçem oldu. Domates biber patlıcan ve yeşillikler ektim. Bahçem apartman bahçesinin küçük bir köşesi. Bahçemin her boşluğunu değerlendirmek istiyorum. Hala kullanabileceğim boşluk var ama fide mevsimi geçtiği için fide bulamıyorum. Soğan sarımsak vs. ise yeterince var. Kalan alana fasülye ekmek istiyorum. Fakat cevaplarını tam anlayamadığım sorular var.
1. Mevsim fasülye ekmek için çok mu geç?
2. Aynı domates fidesi diker gibi belirli aralıklarla çukur açıp iki gündür suda bekleyen kuru fasülye tanelerinden her çukura bir kaç tane 5 cm derine ekmeyi düşünüyorum doğru mu ?
3. Sulama konusunda çok farklı yorumlar okudum ve anlayamadım. Tam olarak nasıl ne aralıklarla sulamalıyım. Diğer sebzeleri sularken bahçenin geneliyle birlikte sulamam yeterli mi ?
4. Yedi fasülye büyüyecek kadar yerim var. Yedi fasülyeden ne kadar ürün çıkar. Eğer bir iki kez ancak yemek yapacak kadar çıkacaksa, alana yine yeşillik de ekebilirim.
5. Ne zaman ürün almaya başlarım sizce, hatırladığım kadarıyla kolay büyüyen hemen ürün veren bi sebzeydi.
Yıllar sonra tekrar bir bahçem olduğu için çok mutluyum ve heyecanlıyım. Bana yardım ederseniz çok mutlu olurum..
|